Süt ve Kremasız Kolay Domates Çorbası
Her sofraya yakışan, pratik ve lezzetli bir domates çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte süt veya krema kullanılmadığı için daha hafif bir çorba elde edeceksiniz. Kıtır ekmek parçalarıyla da sunumunuzu zenginleştirip, damak zevkinize keyif katacaksınız. Hem yapımı kolay hem de oldukça besleyici olan bu çorbayı, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek bir lezzete kavuşabilirsiniz. Malzemeleri kolayca temin edebileceğiniz gibi, mevsimlik ürünlerle de zenginleştirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu çorbayı, mutlaka denemelisiniz.Malzemeler
Çorba İçin:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet domates (küp doğranmış)
- 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
Kıtır Ekmek İçin:
- 1 adet bayat pide (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
Hazırlanışı
Domates Çorbası Hazırlama:
1. Öncelikle tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip, hafifçe kavurun.2. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
3. Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri, domates ve biber salçasını tencereye ekleyin.
4. Tuz ve karabiberi de ekleyerek, birkaç dakika daha kavurun.
5. 1 litre suyu ekleyip, kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
6. Çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin. (İsterseniz çorbanızı püre yapmadan da tüketebilirsiniz.)
7. Daha lezzetli bir sonuç elde etmek için, pişirmeden önce birkaç dal taze maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Kıtır Ekmek Hazırlama:
1. Bayat pideyi küçük küpler halinde doğrayın.2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın.
3. Pide küplerini tavaya ekleyip, pul biber, kekik ve nane ile birlikte kızartın.
4. Kıtır kıtır olana kadar kızartın ve fazla yağını süzün.