Muhteşem Bir Tatlı: Kalburabastı
Hem görüntüsü hem de lezzetiyle büyüleyen, kıyır kıyır ve hafif bir tatlı olan kalburabastı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu enfes tatlıyı hazırlamak oldukça kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifteki adımları takip ederek kısa sürede sofranızı süsleyebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Özel günlerinizde veya hafta sonu tatlı krizlerinizi gidermek için ideal bir seçenek. Hazırlaması keyifli, tüketmesi ise bir o kadar zevkli bu tarif, mutlaka denemeye değer. Elbette, tarifimizi kendi zevkinize göre uyarlayabilir ve farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.Malzemeler: Kalburabastı için Gerekliler
Hamuru için: 150 gram tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı irmik, 1 adet yumurta, ½ paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3,5 su bardağı unŞerbeti için: 3,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 1 dilim limon
Süsleme için: 1 kase ceviz içi