Muhteşem Lezzet: Tuzlu Baharatlı Kurabiye
Ağızda eriyen, kıyır kıyır bir dokuya sahip bu tuzlu baharatlı kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinizi etkileyecek, enfes bir lezzet arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Hazırlığı oldukça kolay olan bu kurabiyeler, hem pratik hem de son derece lezzetli. Özellikle çay saatlerinde ya da kahvaltılarda mükemmel bir ikram seçeneği sunuyor. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazırlayabilir ve fırında pişirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Malzemeler
* 5 su bardağı (tepeleme) un* 1 paket kabartma tozu
* 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 150 gram tereyağı
Hazırlanışı
1. Öncelikle, geniş bir kapta unu, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve mahlep'i iyice karıştırın.2. Ayrı bir kapta yumurtaları, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını çırpın.
3. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Çok sert bir hamur elde etmekten kaçının.
4. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlem kurabiyelerin kıvamını daha da iyileştirecektir.
5. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. İsterseniz elinizle de şekil verebilirsiniz.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
7. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!