Nefis Bir Altın Çorba
Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti altın çorba, hem yapımı kolay hem de oldukça besleyici bir çorbadır. Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla da mutfağınızı dolduracak bu tarif, kısa sürede hazırlanarak sofralarınızın şıklığına şıklık katacaktır. Özellikle çocukların da severek tüketeceği bu çorba, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Malzemeleri bulmakta zorluk çekmeyeceğiniz bu tarif, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği kadar basittir. Sıcacık bir çorba keyfi için hemen denemenizi öneririz. Ailenizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 1 adet tavuk but- 1 adet havuç (küçük-orta boy)
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- Su (gerektiği kadar)
Hazırlanış
1. Tavuk butu orta boy bir tencereye koyun ve üzerine yeterli miktarda su ekleyip haşlayın. Tavuk piştikten sonra, kemiklerinden ayırıp didikleyin.2. Havucu küp küp doğrayın. Pişen tavuk suyuna havuçları ekleyip 5-7 dakika kadar haşlayın.
3. Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın. Üzerine unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Bu işlem çorbanıza kıvam verecektir.
4. Kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Zerdeçal ve tuzu ekleyin.
5. Hazırladığınız sosu havuçlu tavuk suyuna ilave edin. Tel şehriyeleri de ekleyip, kaynamaya bırakın. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
6. Pişen çorbanızı servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.