Nefis Bir Lezzet: Çikolata Salamı

Kahvenizin yanında keyifle tüketebileceğiniz, yapımı oldukça kolay ve enfes bir atıştırmalık olan çikolata salamı tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu pratik tarifle, kısa sürede ağız sulandıran bir lezzete ulaşacaksınız. İşte size enfes bir deneyim sunacak, misafirlerinizi de etkileyecek pratik bir tarif. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir ikram. Aileniz ve dostlarınızla paylaşabileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı da oldukça basit olduğu için mutfakta vakit geçirmekten keyif almayabilirsiniz, fakat sonuç sizi kesinlikle mutlu edecek.

Gerekli Malzemeler

* 180 gram petibör bisküvi
* 80 gram kavrulmuş fındık (veya fıstık)
* 200 gram bitter çikolata (veya sütlü çikolata)
* 90 gram tuzsuz tereyağı
* 6 yemek kaşığı süt

Hazırlama Adımları

1. Öncelikle, tereyağını benmari usulü eritin. Erimiş tereyağını bir kapta süt ile karıştırın. Petibör bisküvileri bir mutfak robotunda ya da poşette iyice ufalamaya çalışın. Ufalanmış bisküvileri, kavrulmuş fındıklarla karıştırın. Daha sonra, erimiş tereyağı ve süt karışımını ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımın güzelce birleşmesi için biraz bastırarak yoğurun.
2. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin veya mikrodalgada kısa süreli aralıklarla eritin. Erimiş çikolatayı bisküvi karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir kaba yayın ve en az 2-3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
3. Soğuduktan sonra, çikolata salamını dilediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz. Üzerini isteğe bağlı olarak eritilmiş çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Dilerseniz farklı kuru yemişler ya da kurutulmuş meyveler ekleyerek kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.