Kolay Mercimek Çorbası Tarifi

Yaz kış demeden sofralarımızın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, pratik tarifiyle karşınızda! Bu tarifle lezzetli ve doyurucu bir çorbayı çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İster hızlı bir akşam yemeği için, ister soğuk bir kış gününde içinizi ısıtacak bir çorba arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, birkaç adımda enfes bir mercimek çorbası sofralarınızda yerini alacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacak. Denemeden geçmeyin!

Gerekli Malzemeler

Hazırlık için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1,5 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 6 su bardağı sıcak su, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 adet limon suyu. Malzeme miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu kıvamlı bir mercimek çorbası isterseniz, mercimek miktarını biraz artırabilirsiniz. Taze otlar ekleyerek de çorbanıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Örneğin, maydanoz veya dereotu, çorbanıza harika bir aroma kazandıracaktır.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Patatesi de küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soğanı hafifçe kavurun. Havucu ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte 1-2 dakika kadar kavurun. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 20-25 dakika kadar, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirebilir veya püre haline getirebilirsiniz. İsteğinize göre, çorbanızı limon suyu ile tatlandırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!