Kolay Kuru Kabak Dolması Tarifi

Bu tarifle enfes bir kuru kabak dolması hazırlayabilirsiniz. En kolay dolma tariflerinden biri olan bu lezzet, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlık aşaması oldukça kısa sürüyor ve pişirme süresi de oldukça makul. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Siz de bu tarifi deneyerek, tadına bakma fırsatı bulacaksınız. Yumuşacık kabakların içi, lezzetli dolmasıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Sunumunuza da özen gösterirseniz, sofranızın şıklığı artacak. Deneyin ve farklılık yaratın!

Gerekli Malzemeler

10 adet kuru kabak, 3/4 su bardağı pirinç, 1 büyük boy soğan, 4 diş sarımsak, 1 rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 adet küp şeker.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle kuru kabakları yıkayıp temizleyin. Ardından, kabakları ortadan ikiye kesin ve içlerini temizleyin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Daha sonra, pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı biber, sumak, kuru nane, nar ekşisi ve küp şekeri ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve su ekleyerek, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen harcı, hazırladığınız kabakların içine doldurun. Bir tencereye dolmalık kabakları yerleştirin ve üzerine sıcak su ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!