Bu tarifte, sebzelerin közlenmiş lezzetini özel bir sosla buluşturarak, eşsiz kıvamda ve tadında bir çorba hazırlıyoruz. Denemek için sabırsızlanacaksınız! Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat ederseniz, çorbanızın tadı daha da artacaktır. Özellikle domateslerin olgun ve sulu olması, çorbanın kıvamı için oldukça önemlidir. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilir, istediğiniz gibi bir lezzet profili oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler ve Hazırlık
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler: 4 adet büyük boy domates, 2 adet kapya biber, 1 adet patlıcan, 2 diş sarımsak, 1 adet büyük boy soğan, 1 su bardağı süt, 4 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tepeleme çay kaşığı tuz-karabiber, 1 tepeleme çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon. Öncelikle sebzeleri iyice yıkayıp temizlemeliyiz. Daha sonra közleme işlemine geçebiliriz. Bu işlem için fırın veya mangal kullanabilirsiniz. Sebzeler yumuşayana kadar közleyin. Közleme işlemi tamamlandıktan sonra, sebzeleri kabuklarından ayırıp, bir kapta bir kenara koyun.
Sebze Çorbasının Hazırlanışı
Öncelikle bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını eritin. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra sarımsakları ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Közlenmiş sebzeleri tencereye ekleyip, karıştırın. Sıcak suyu ve sütü ilave ederek, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ekleyin. Çorbayı 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra, blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. İsterseniz, servis yapmadan önce üzerine biraz taze kekik serpiştirebilirsiniz.