Muhteşem Kremalı Mantar Çorbası

Kaşık kaşık yudumlayacağınız nefis bir çorba tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes kremalı sarımsaklı mantar çorbası, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak cinsten. Lezzetli ve doyurucu yapısıyla soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça basit ve her mutfakta bulunabilecek türden. Hazırlanışı ise oldukça pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbadan çok hoşlanacaklar. İşte size enfes bir mantar çorbası deneyimi!

Malzemeler

  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket (200 ml) krema
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (süslemek için)

Hazırlanış

1. Öncelikle soğanı ve sarımsakı incecik doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp, soğanı hafifçe kavurun. Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Mantarları temizleyip dilimleyin ve tencereye ekleyin. Orta ateşte 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin.
2. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin ve çorbayı koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın.
3. Kremayı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin (isteğe bağlı). Son olarak, maydanozla süsleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu lezzetli kremalı sarımsaklı mantar çorbasını, kuru ekmek kızartması veya çıtır çıtır kızarmış kruvasan ile servis edebilirsiniz. İsteğe göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.