Tarif Hakkında
Günlük yemek rutininize lezzet katacak, farklı bir seçenek arayanlar için enfes bir patates çorbası tarifi. Sıcacık ve doyurucu, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Mercimek veya ezogelin çorbasından sıkılanlar için mükemmel bir alternatif. Aileniz ve arkadaşlarınız bu çorbayı çok sevecek. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Kış akşamlarının vazgeçilmezi olacak bu tarifle, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Denemeye değer!Malzemeler
* 4 adet orta boy patates* 1 adet orta boy soğan* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 6 su bardağı sıcak su veya et suyu (daha yoğun tat için)
* 1 çay bardağı süt (veya krema, daha kremalı bir kıvam için)
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 5 dal taze maydanoz (süslemek için)
Hazırlanışı
1. Soğanı ince ince doğrayıp, zeytinyağı ve tereyağında hafifçe kavurun.2. Soyulmuş ve küp doğranmış patatesleri soğanın üzerine ekleyin ve birkaç dakika birlikte kavurun.
3. Sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
4. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsteğe bağlı olarak, bir kısmını püre yapmadan bırakabilirsiniz, daha kıvamlı bir patates çorbası için.
5. Çorbaya sütü (veya kremayı) ekleyin ve iyice karıştırın. Kuru naneyi ve karabiberi de ekleyip, karıştırın.
6. Tuzunu ve biberini ayarlayın. İsteğe göre daha fazla baharat ekleyebilirsiniz.
7. Çorbayı kaselere paylaştırın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak servis edin.