Balık Pilaki: Sıkıcı Yemeklerden Kurtuluş

Balık yemeklerinden sıkıldınız mı? Aynı lezzetleri tekrar tekrar yemekten bunaldınız mı? O halde, enfes bir balık pilaki tarifine hazır olun! Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem balık yemeğinden çok memnun kalacaklar. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal. Deneyin ve farkı görün! Eminim ki, bundan sonra balık pilaki tarifini sık sık tercih edeceksiniz.

Malzemeler: Denizden Sofranıza Lezzet

* 800 gram beyaz balık fileto (Mezgit, levrek veya tercih ettiğiniz bir balık türü)
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy domates
* 1 adet çarliston biber
* 1 adet kapya biber
* 5 diş sarımsak
* 2 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım Balık Pilaki

Öncelikle, soğanı ince ince doğrayın ve tereyağı ile zeytinyağının karışımında hafifçe kavurun. Ardından, doğranmış sarımsakları ekleyin ve kısa süre daha kavurun. Domatesleri ve biberleri küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. Defne yaprakları, kekik, kırmızı toz biber ve karabiberi de ilave edin. Malzemeleri yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra, balıkları ekleyin ve üzerine limon suyunu sıkın. Tuzunu da ekleyip, balıkları yaklaşık 5-7 dakika pişirin. Balıklar pişerken, ara ara sosunu balıkların üzerine kaşıkla dökün ki tüm yüzeyleri sos ile bulansın. Pişen balık pilaki'yi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!