Nefis Beyti Kebabı İçin Malzemeler
Bu tarifte, dışarıda yediğiniz beyti kebabını aratmayacak kadar lezzetli bir ev yapımı versiyonunu hazırlayacaksınız. İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Öncelikle kıyma harcını hazırlayarak başlayalım. Sonrasında ise enfes sosunu ve çıtır çıtır yufkaları hazırlayacağız. Hazırsanız, başlayalım!Beyti Kebabı Hazırlama Adımları
İlk olarak, iki adet yufkayı geniş bir yüzeyde açın. Ardından, kıyma harcını hazırlamak için 400 gram kıymayı, ince ince kıyılmış bir kuru soğanı, bir diş sarımsağı, bir adet yumurtayı, yarım çay bardağı galeta ununu, yarım çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tuzu ve yarım çay kaşığı pul biberi derin bir kapta iyice karıştırın. Karışımı iyice yoğurarak kıymanın bütünleşmesini sağlayın. Daha sonra, küçük parçalar halinde alarak yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Sırada sosumuz var. İki yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Bir yemek kaşığı domates salçası, bir su bardağı rendelenmiş domates, bir tutam tuz ve bir tutam karabiberi ekleyerek, kıvam alıncaya kadar pişirin. Pişen sosu, fırından çıkan beyti kebabının üzerine bolca gezdirin. Üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu tarifi denemeyi unutmayın ve yorumlarınızı bekliyoruz!