Mevsiminde taze yakalanmış sardalyalar, enfes bir lezzet şöleni sunmak için fırında pişiriliyor. Bu tarifte, kuru soğan ve sarımsak ile harmanlanan sardalyalar, çeşitli sebzelerin eşsiz aromasıyla buluşuyor. Baharatların ince dokunuşuyla zenginleşen lezzet, tüm damakları cezbedecek. Her lokmada tazeliğin ve doğallığın tadına varacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hafta içi akşam yemeklerinde bile rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyimlemeniz için şiddetle tavsiye ediyoruz.
Malzemeler
* 500 gram taze sardalya* 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarımsak * 2 adet kapya biber * 1/4 demet taze maydanoz * 1 adet limon * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 3 adet defne yaprağı
Hazırlanış
Öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Kapya biberleri de küçük parçalar halinde kesin. Maydanozu ince ince kıyın. Sardalyaları iyice temizleyip yıkayın. Derin bir kaba sardalyaları, doğranmış soğanı, sarımsağı, kapya biberleri, maydanozu, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve defne yapraklarını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine sardalyaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sardalyalar kızarana ve pişene kadar pişirme süresini kontrol edin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Fırından yeni çıkmış sıcak sardalyaları, limon dilimleri ve taze maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında patates kızartması veya mevsim yeşillikleri de tercih edebilirsiniz.