Nefis Patlıcan Ruloları
Hem vejetaryenler için doyurucu bir ana yemek, hem de ara sıcak olarak sunabileceğiniz enfes bir tarif: Peynirli Patlıcan Ruloları! Bu tarifi hazırlamak oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabilecek türden. Özellikle yaz aylarında taze patlıcan ve domatesle hazırladığınızda tadına doyum olmayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirmeyi unutmayın, bu şekilde daha güzel bir sunum elde edersiniz. Yanına bir yeşil salata da ekleyerek sağlıklı ve dengeli bir yemek elde edebilirsiniz. Deneyin ve farklı lezzetlerle kişiselleştirmekten çekinmeyin.
Malzemeler
Patlıcan İç Malzemesi:
- 4 adet orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gram lor peyniri
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 4 dal fesleğen
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz
Domates Sosu:
- 4 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üst Malzeme:
- 200 gram mozzarella peyniri
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına dilimleyip tuzlayarak yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Bu işlem patlıcanların acımsı tadını azaltacaktır. Ardından patlıcanları yıkayıp kurulayın ve zeytinyağı ile fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar peyniri, lor peyniri, ceviz içi ve fesleğeni ekleyerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Bu esnada domates sosunu hazırlayın. Soğan ve sarımsağı kavurup, domates salçası, sıcak su, şeker, sirke, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Pişen patlıcan dilimlerini domates sosuyla kaplayın ve üzerine mozzarella peyniri serpin. Kızarana kadar tekrar fırında pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!