Tarif Hakkında

Bu enfes yahninin tarifi, ülkemizin dört bir yanında farklı şekillerde hazırlanıyor olsa da, temel lezzetini koruyor. Hem pratik hem de son derece doyurucu olan bu yemek, her damak zevkine hitap edecek bir lezzet şöleni sunuyor. Siz de bu tarifi deneyerek, sofralarınızda farklı bir tat yaratabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin tadına doyamayacaklar. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba eşliğinde mükemmel bir seçim olacaktır. Tarifimizi adım adım uygulayarak siz de bu harika lezzeti evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

750 gram dana eti, 35-40 adet arpacık soğan, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı kimyon, 1-2 adet defne yaprağı, 1 kahve fincanı hardal, 1 diş sarımsak, 2 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı

Öncelikle dana etini küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın. Doğranmış dana etini tencereye alın ve her tarafı kızarana kadar kavurun. Daha sonra arpacık soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Domates salçası, karabiber, kimyon, defne yaprağı, hardal, sarımsak ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte en az 1,5 saat pişirin. Etler iyice yumuşayıp su kıvamını alınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Bu soğan yahnisi veya papaz yahnisi olarak da bilinen tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, etleri önceden marine edebilirsiniz. Arpacık soğan yerine, kuru soğan da kullanabilirsiniz, ancak arpacık soğanın kendine has bir tatlılığı vardır. Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!