Muhteşem Bal Kabağı Çorbası

Sonbaharın sıcak ve lezzetli bir klasiği olan bu bal kabağı çorbası tarifi, hem yapımı kolay hem de damak zevkinize hitap edecek kadar lezzetli. Turuncu rengi ile sofranıza renk katacak bu çorba, misafirlerinizi de etkileyecektir. Malzemeleri bir araya getirip kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi, soğuk günlerde içinizi ısıtacak. İçindekiler oldukça basit ve muhtemelen zaten mutfağınızda mevcut. Aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği olacaktır. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha koyu kıvamlı seviyorsanız biraz daha uzun süre pişirebilirsiniz. Hazırlanması oldukça pratik olan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes bal kabağı çorbasını yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış), 1 adet orta boy patates (küp doğranmış), 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış), 1 kilogram kabak (soyulmuş ve küp doğranmış), 1/2 su bardağı süt (veya krema), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza daha zengin bir tat katmak için bir tutam kimyon veya kekik de ekleyebilirsiniz. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz.

Hazırlanış

Öncelikle tereyağını orta ateşte eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra patates ve havucu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin. Küp doğranmış bal kabağını da ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar kaynatın (yaklaşık 20-25 dakika). Daha sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Süt, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine kızarmış ekmek kırıntıları veya krema ekleyerek servis yapabilirsiniz. Sıcak olarak servis edilmesi önerilir. Bu tarifi kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!