Nefis Harissa Sosu

Bu tarifte, 6 adet kuru acı biber, 2 adet közlenmiş kırmızı biber, 2 yemek kaşığı domates salçası, 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kişniş, 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, yarım limonun suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanılarak hazırlanan harissa sosu, yemeğinize eşsiz bir lezzet katıyor. Tüm malzemeleri bir blenderda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Harissa sosunun acılığını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az acı sevenler kuru biber miktarını azaltabilir veya daha tatlı bir tat için biraz daha şeker ekleyebilirler. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin. Bu sosun, balıklarınızın tadını nasıl değiştireceğini göreceksiniz.

Balık ve Harissa Sosu

Yaklaşık 1 kilogram balık (istavrit veya tercih ettiğiniz herhangi bir tür) 5 yemek kaşığı harissa sosu ile iyice kaplanır. Daha sonra, balıkları fırında veya ızgarada pişirin. Pişirme süresi balık türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir; bu yüzden pişirme esnasında dikkatli olmak ve balıkların kurumamasına özen göstermek önemlidir. Pişmiş balıklarınızın yanında taze otlar veya limon dilimleri sunarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Nohutlu Patlıcan Salatası ve Sebzeli Bulgur

1 adet patlıcanı küp küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın. 2 su bardağı haşlanmış nohut, 4 yemek kaşığı kavrulmuş badem, yarım kırmızı soğan (doğranmış), 1 adet doğranmış domates, 2 adet doğranmış salatalık, yarım limon suyu, çeyrek demet maydanoz (kıyılmış), yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım adet nar tanesi ile karıştırın. Patlıcan ve nohut karışımını bir kasede güzelce harmanlayın. Servis etmeden önce en az 15 dakika buzdolabında bekletin. Tadı daha da açılacak.
Sebzeli bulgur için ise yarım kırmızı soğan, 1 adet kabak (küp küp doğranmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 adet közlenmiş kırmızı biber (doğranmış), 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kişniş, 1 çay kaşığı zencefil, 1,5 su bardağı ince bulgur, çeyrek demet taze nane (kıyılmış) ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı kullanın. Öncelikle sebzeleri zeytinyağında hafifçe soteleyin, ardından bulguru ekleyip pişene kadar karıştırın. Pişen bulgura taze nane ekleyip karıştırın.