Borsch Çorbası: Sıcacık Bir Lezzet

Bu tarifle, hem içinizi ısıtacak hem de damak tadınıza hitap edecek enfes bir borsch çorbası hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Hazırlık aşaması ise oldukça pratik. Bol sebze içeriğiyle sağlıklı bir öğün seçeneği sunan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde ideal bir tercih olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Çorbanızı dilediğiniz gibi süsleyerek sunabilirsiniz; bir kaşık krema veya yoğurt, lezzetini daha da artıracaktır. Hazırlık süresi oldukça kısa olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla deneyebilirsiniz. Mutfağınıza renk katacak bu tarifi hemen deneyin!

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı salça, 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış), 1 adet orta boy patates (küp doğranmış), 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış), 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış), 1 adet orta boy patlıcan (küp doğranmış), 1 adet kapya biber (küp doğranmış), 2 su bardağı beyaz lahana (ince doğranmış), 1 adet orta boy kırmızı pancar (küp doğranmış), 2-3 dal taze maydanoz (kıyılmış), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 4-5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı un.

Hazırlanışı

Öncelikle, sıvı yağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Unu ilave edip hafifçe karıştırın ve kısık ateşte 1 dakika kadar pişirin. Patates, havuç, kabak, patlıcan, kapya biber ve beyaz lahanayı ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Kırmızı pancarı ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, karabiber ve tuzu ilave edin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirebilir veya istediğiniz kıvamda bırakabilirsiniz. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!