Görüntüsüyle olduğu kadar, tadıyla da büyüleyecek bir tarif: Girit kabağı dolması! Bildiğiniz kabak dolmalarından çok daha lezzetli olan bu tarif, sebze yemeklerine farklı bir soluk getirecek. Özel baharat karışımıyla hazırlanan iç harcı, yumuşacık kabakların içinde mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Hazırlaması ise sandığınızdan çok daha kolay. İşte adım adım tarifi... Malzemeleri hazırladıktan sonra, kısa sürede sofranızı süsleyecek bu lezzeti deneyin. Püf noktalarıyla daha da başarılı bir sonuç elde edeceğinizi göreceksiniz.
Malzemeler
Kabak İç Harcı: 6 adet orta boy kabak, 1 büyük soğan, 2 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, 10 yemek kaşığı pirinç, 150 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı reyhan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı sumak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça. Diğer Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 domates, 2 su bardağı su.
Hazırlanışı
Öncelikle, kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Pirinci, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Salçayı da ilave edip, birkaç dakika daha pişirin. Karışımı soğumaya bırakın. Hazırladığınız iç harcı, kabakların içine doldurun. Domatesi küp küp doğrayın. Tereyağını bir fırın tepsisine yayın. Doldurulmuş kabakları tepsiye dizin, üzerine doğranmış domatesleri serpin. 2 su bardağı suyu tepsiye ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir Girit kabağı dolması için, kabakları seçerken taze ve orta büyüklükte olmasına dikkat edin. İç harcına dilediğiniz baharatları ekleyerek kendinize özgü bir lezzet yaratabilirsiniz. Pişirme süresi, kabakların büyüklüğüne göre değişebilir. Kabakların yumuşadığından emin olun. Servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.