Isınan Kış Günleri İçin Mükemmel Bir Tarif

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan kereviz, yoğun kıvamlı ve lezzetli bir çorba olarak sofralarınızda yerini alacak. Bu tarifimizle hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacaksınız. Hem pratik hem de oldukça besleyici olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sizi sıcak tutacak. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz; püre haline getirip krema kıvamında tüketebileceğiniz gibi, sebzelerin taneli halini de tercih edebilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve hemen her mutfakta bulunan malzemelerden oluşuyor. Hazırlanması ise oldukça kolay, kısa sürede enfes bir çorbanın tadına varacaksınız. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbanın tadına bayılacak. Dilerseniz üzerine biraz taze maydanoz ya da dereotu ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

- 2 adet orta boy kök kereviz (yaprak ve sap kısımlarıyla birlikte)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın. Havucu da küp küp doğrayın. Kerevizin yaprak ve sap kısımlarını da yıkayıp doğrayın. Zeytinyağını tencereye ekleyip soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Daha sonra havucu ve kerevizi ekleyip 5 dakika kadar birlikte kavurun. Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Kerevizler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) orta ateşte pişirin. Piştikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak blenderdan geçirip püre haline getirebilir veya taneli olarak servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirilebilir. İsteğe göre bir kaşık krema veya yoğurt eklenerek daha zengin bir lezzet elde edilebilir. Çorbanızı yanında çıtır bir ekmek ile servis edebilirsiniz.