Sıcacık Bir Lezzet: Köfteli Kış Türlüsü

Yaz aylarının ferahlatıcı türlüsünden sonra, kış aylarının keyifli bir alternatifi olan köfteli kış türlüsünü sizlerle paylaşıyoruz. Mevsimine uygun sebzelerle hazırlanan bu tarif, hem çorba hem de yemek niyetine geçebilecek kadar doyurucu ve lezzetli. Sıcacık bir öğle veya akşam yemeği için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Tarifimizi adım adım takip ederek siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca bulunabiliyor. Deneyin ve sofralarınızı renklendirin!

Malzemeler

Köfte İçin:

  • 250 gram kıyma
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeler İçin:

  • 1 adet kereviz (küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)

Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Diğer Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Hazırlanış

1. Öncelikle köfte harcını hazırlayın. Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiberi derin bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler hazırlayın.
2. Bir tencerede yeterince su kaynatın. Küp doğranmış kereviz, patates ve havucu kaynar suya ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın.
3. Haşlanmış sebzelere hazırladığınız köfteleri ekleyin ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
4. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Bu sosu, haşlanmış sebze ve köftelerin üzerine ekleyin. Zerdeçal ve haşlanmış nohudu da ekleyin.
5. Tüm malzemeler iyice karışana kadar birkaç dakika daha pişirin. Köfteli kış türlünüz hazır. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir köfteli kış türlüsü için, köfte harcına 1 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sebzelerin daha yumuşak olmasını isterseniz, daha uzun süre haşlayabilirsiniz.