Nefis Bir Kurutulmuş Domates Çorbası
Kış aylarının sonlarına doğru, havaların belirsiz olduğu günlerde içinizi ısıtacak, mis gibi kokusuyla herkesi kendine çekecek, kıvamlı bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes domates çorbası, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Hazırlanışı oldukça pratik olup, malzemeleri her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dengelemek için malzeme miktarlarını ayarlayabilirsiniz. Özellikle kurutulmuş domateslerin verdiği yoğun aroma, çorbaya eşsiz bir tat katıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu çorba ile kendilerini şımartmaya bayılacaklar. Sıcacık bir ekmek eşliğinde servis ederek keyfini ikiye katlayabilirsiniz. Deneyin ve pişman olmayacaksınız!Malzemeler
* 1 yemek kaşığı tereyağı* 5 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
* 4 adet kurutulmuş domates (yağda bekletilmiş)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 su bardağı su
* 3 su bardağı sebze suyu (veya tavuk suyu)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanış
1. Tereyağını orta ateşte bir tencerede eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyin ve hafifçe kavurun.2. Doğranmış taze domatesleri ve kurutulmuş domatesleri tencereye ilave edin. Domates salçasını da ekleyip, birkaç dakika daha kavurun.
3. Suyu ve sebze suyunu (veya tavuk suyunu) ekleyin. Defne yaprağını da eklemeyi unutmayın.
4. Karışımı kaynama noktasına getirin, daha sonra kısık ateşte en az 20 dakika, domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
5. Çorbayı bir blenderdan geçirin veya püre haline getirin.
6. Tuz ve karabiberi ekleyin ve tadına bakarak ayarlamalar yapın.
7. Servis etmeden önce, sıcak olarak servis edin. Üzerine taze maydanoz veya kıyılmış taze dereotu serpebilirsiniz.