Mağrip Çorbası: Farklı Bir Lezzet Deneyimi
Farklı ve lezzet dolu bir çorba arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Mağrip çorbası, kendine özgü baharat karışımı ve yoğun aromasıyla damak zevkinize unutulmaz bir deneyim sunacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcak ekmek ile servis ederek, çorbanızın tadını daha da artırabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sizi sıcak bir atmosfere taşıyacak enfes bir yemek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz nefis bir tarif. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!Malzemeler
* 2 su bardağı haşlanmış nohut* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 silme yemek kaşığı domates salçası
* 6-7 su bardağı sıcak sebze suyu (veya et suyu)
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 tutam tuz
* 1/2 adet limon suyu
Hazırlanış
1. Soğanı zeytinyağı ve tereyağında yumuşayana kadar kavurun.2. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
3. Domates salçasını ilave edip, bir dakika kadar kavurmaya devam edin.
4. Sıcak sebze suyunu yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
5. Haşlanmış nohutları, kişniş, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru nane ve tuzu ekleyin.
6. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
7. Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
8. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!