Taptaze Bir Lezzet: Palamut Yahnisi

Denizin enfes hediyesi palamut balığıyla hazırlanan bu yahninin lezzetine doyamayacaksınız! Taze sebzelerle buluşan palamut, mis gibi kokusuyla sofralarınızı şenlendirecek. Her lokmada denizin tazeliğini hissedeceğiniz bu tarif, hem kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz özel bir yemek. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadına varın. Özellikle yaz aylarında, taze palamut bulmak çok kolay olduğu için sık sık yapabileceğiniz bir tarif. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu yemeği, yanında bir salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Malzemeler

* 1 adet büyük boy palamut balığı
* 3-4 adet arpacık soğan
* 3-4 adet cherry domates
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet yeşil biber
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Karabiber
* Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle palamut balığını temizleyip, orta boy parçalara ayırın. Arpacık soğanları incecik doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri de küçük küçük doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları hafifçe kavurun. Ardından doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Domatesleri ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra, palamut parçalarını tencereye ekleyin. Limon suyunu, pul biberi, karabiberi ve tuzu da ekleyin. Suyunu eklemeyin, balık kendi suyunu bırakacaktır. Kısık ateşte, balıklar pişene ve sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Palamutlar piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Yanında limon dilimleri ve taze yeşillikler ile servis edebilirsiniz.