Pratik ve besleyici bir yemek arayışındaysanız, pazılı buğday çorbası tam size göre! Bu tarifle hem damak zevkinizi şımartacak hem de vücudunuza gerekli vitaminleri sağlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan çorbanın malzemeleri her evde kolaylıkla bulunabilir. Sıcak bir kış gününde sizi ısıtacak, serin bir yaz akşamında ise ferahlatacak bu çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacak. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet orta boy soğan, 1 bağ taze pazı, 6 su bardağı su, 3 su bardağı haşlanmış buğday, 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıcak su, 2 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından yıkanmış ve doğranmış pazıları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. 6 su bardağı suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, haşlanmış buğdayı ilave edin. Tuz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip, 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Çorba pişerken, yoğurdu ılık su ile çırpın. Pişen çorbaya yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyip, karıştırın. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin. Ocaktan almadan önce son kez kontrol edin ve baharatları ayarlamanız gerekirse eklemeyi unutmayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha koyu bir renk ve daha yoğun bir lezzet için pazıları biraz daha fazla kavurabilirsiniz. İsterseniz çorbanızı süslemek için üzerine biraz taze nane veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış buğday yerine, buğdayı çorba ile birlikte pişirebilirsiniz, fakat bu durumda pişirme süresi uzayacaktır.