Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası: Malzemeler ve Hazırlık

Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir bal kabağı çorbası tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifte sarımsak aromasıyla enfes bir tat elde edeceksiniz. Malzemeleriniz hazır ise, mutfakta harikalar yaratmaya başlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamı oldukça önemlidir. Bu yüzden bal kabağını iyice pişirmeye özen gösterin. Ayrıca, baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 3 dilim bal kabağı* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 3 diş sarımsak* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 2 litre su
* 1 su bardağı süt
* 2 adet et bulyon

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası: Hazırlanışı

1. Öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencereye alın ve hafifçe kavurun.
2. Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp soğan ve sarımsağın üzerine ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kavurun.
3. Bal kabaklarını da küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Tuz, pul biber, karabiber ve zerdeçalı da ekleyin.
4. 2 litre suyu ekleyip, malzemelerin yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 20-25 dakikadır.
5. Malzemeler iyice piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin.
6. Püre haline getirilen çorbaya süt ve et bulyonlarını ekleyin. Kıvamını kontrol edin, gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.
7. Tekrar kaynatıp, sıcak olarak servis yapın. Üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!