Efsane Bir Lezzet: Sucuklu Kapuska

Bu tarifle enfes bir sucuklu kapuska hazırlayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım uygulayacağınız tarif ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu yemeği pişirmenin keyfini çıkaracaksınız. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu yemek, hem hafta içi akşam yemekleri için hem de hafta sonu özel günleriniz için ideal bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu eşsiz lezzetin tadına bayılacaklar. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir kase sucuklu kapuska mükemmel bir tercih olacaktır. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram lahana (ince ince doğranmış)
* 1 adet büyük boy soğan (kıyılmış)
* 100 gram kaliteli sucuk (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay bardağı ince bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2-3 su bardağı sıcak su

Hazırlanış

Öncelikle, soğanı zeytinyağı ve tereyağı karışımında hafifçe kavurun. Ardından, doğranmış sucuğu ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra ince doğranmış lahanayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Bulguru da ilave edip, sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek, kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Pişme süresi lahananın kalınlığına göre değişebilir, yaklaşık 30-40 dakika arası sürebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya turşu eşlik edebilir. Afiyet olsun!