Bu tarifle pratik ve doyurucu bir sıcak sandviç hazırlayacaksınız. 500 gram tavuk ciğerini iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. 2 diş sarımsağı ezin. Doğranmış tavuk ciğerini, ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve 1/2 çay kaşığı karabiber ile iyice karıştırın. Üzerine 3 yemek kaşığı unu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, tekrar karıştırın. Ciğer karışımını 2 su bardağı sıvı yağda orta ateşte kızartın. Ciğerler kızarana ve içleri iyice pişene kadar pişirmeye özen gösterin. Pişen ciğerleri kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün.
Lezzetli Domates Sosu
1 kg domatesi yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı toz şeker ve 1 diş sarımsağı da ezip domateslere ekleyin. Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Sosu kıvamlı ve lezzetli hale gelene kadar pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak, sosu mikserden geçirebilirsiniz.
Sıcak Sandviç Hazırlığı ve Servis
2 adet patatesi soyup, küp küp doğrayın ve 1/2 çay kaşığı tuz serpin. Patatesleri ayrı bir tavada kızartın. 4 adet sandviç ekmeğinin içini açıp, her birine önce kızartılmış patatesleri, sonra kızartılmış tavuk ciğerini ve en üstüne 200 gram kaşar peynirini koyun. Hazırladığınız domates sosundan her sandviçe bolca dökün. Sandviçleri fırında veya tost makinesinde peynir eriyene ve ekmekler kızarana kadar ısıtın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İpucu:
Daha lezzetli bir sandviç için, ekmeklerinizi tereyağı ile hafifçe kızartın.