Tarif Hakkında

Bugün, hem besleyici hem de son derece lezzetli bir kereviz çorbası tarifi paylaşıyoruz. Sebze çorbalarının en sevilenlerinden olan bu tarif, mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, damak zevkinize hitap edecek bir lezzet şöleni sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbayı çok sevecek. Hazırlık aşaması oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 1 adet küçük boy kereviz* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı et suyu (veya sebze suyu)
* 4 su bardağı su
* Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle kereviz, patates, soğan ve havucu yıkayıp temizleyin. Daha sonra, soğanı ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Kerevizi de küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye biraz zeytinyağı koyup soğanı kavurun. Ardından doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış kerevizi de ekleyin ve hepsini birlikte 5 dakika kadar pişirin. Unu ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Et suyunu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin. Ardından yumurtayı çırpıp, kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir aroma için, kereviz saplarını da kullanabilirsiniz. Çorbanızı daha kremsi yapmak için, pişirmeden önce bir miktar krema ekleyebilirsiniz. Üzerine kıyılmış dereotu veya maydanoz serperek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. İsteğinize göre çorbanıza farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Tarifini dilediğiniz gibi özelleştirerek kendinize özel bir kereviz çorbası hazırlayabilirsiniz.