Tarif Hakkında
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, aynı zamanda protein ve vitamin deposu olan nefis bir tavuklu sebzeli çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifi hazırlamak oldukça kolay ve kısa sürede lezzetli bir çorba sofranızda yerini alacak. Hem doyurucu hem de sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçenek. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, daha yoğun bir kıvam için unu biraz daha artırabilirsiniz. Ayrıca, sevdiğiniz diğer sebzeleri de ekleyerek kendinize özel bir tarif yaratabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir akşam yemeği seçeneği olacaktır.Malzemeler
Çorba İçin:
* 2 adet tavuk kalça* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 sap kereviz (küçük doğranmış)
* 1 adet havuç (küçük doğranmış)
* 150 gram mantar (dilim doğranmış)
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
* 2 yemek kaşığı tereyağı* 3 yemek kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı
1. Öncelikle tavuk kalçaları haşlayarak, tavuk suyunu elde edelim. Haşlanan tavukları didikleyip bir kenara ayıralım. Tavuk suyunu çorba için kullanacağız. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış kereviz ile havuçları 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış mantarları ekleyip 2-3 dakika daha sote etmeye devam edin.2. Sotelediğiniz sebzelere, haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini, hazırladığınız tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi de ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Bu süre zarfında beşamel sosunu hazırlayalım.
3. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Daha sonra sütü azar azar ekleyerek çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen beşamel sosunu çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın. Kıvamını kontrol edip gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!