Arabaşı Çorbası İçin Malzemeler

Bu tarifte, lezzetli ve doyurucu bir Arabaşı çorbası için gerekli malzemeler detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Öncelikle, çorbanın temelini oluşturacak olan tavuk suyu için malzemeler hazırlanmalıdır. Bunun için 3 adet kemikli tavuk but, 1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tavukların güzelce pişmesi ve lezzetinin suya geçmesi için yeterli süre kaynatılmalıdır. Ayrı bir kapta ise, Arabaşı çorbasının kıvamını verecek olan hamur hazırlanır. Bunun için 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı un kullanılır. Hamurun pürüzsüz bir kıvam alması için iyice yoğrulmalıdır. Ayrıca, çorbanın lezzetini zenginleştirecek olan kavurma için 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı toz acı biber gereklidir. Son olarak, servis için 1 adet limon da malzemeler arasında yer almaktadır. Tüm malzemeler ölçülü bir şekilde kullanıldığında, enfes bir Arabaşı çorbası elde edilecektir.

Arabaşı Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk butlarını 1,5 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen tavukları suyunun içinden alıp, didikleyin. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Üzerine unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Daha sonra domates salçasını, biber salçasını ve acı biberi ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru küçük parçalar halinde koparıp, kaynar suya atın ve haşlayın. Daha sonra, hazırladığınız kavurmayı ve didiklenmiş tavuk etini tavuk suyuna ekleyin. Tuzunu kontrol edip, kaynamaya bırakın. Son olarak, sıcak olarak servis yapmadan önce üzerine limon sıkın.

Servis Önerileri

Hazırladığınız Arabaşı çorbasını sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak, üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Arabaşı çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir seçenektir. Afiyet olsun!