Süleymaniye Çorbası: Malzemeler ve Hazırlık

Bu enfes ve doyurucu Süleymaniye çorbası tarifi, hem lezzetli hem de besleyici bir yemek deneyimi sunuyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler taze ve kaliteli olduğunda, çorbanızın tadı da bir o kadar mükemmel olacaktır. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve hızlıdır; bu nedenle yemek yapmaya yeni başlayanlar bile rahatlıkla uygulayabilir. Çorbanın kıvamını ayarlamak için, su miktarını tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanıza pul biber veya taze maydanoz ekleyerek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Süleymaniye Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1/2 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş, ince doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı un
* 1,5 litre su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 125 gram kıyma
* 1 çay kaşığı tuz (kıym için)
* 1 çay kaşığı karabiber (kıym için)
* 1 yemek kaşığı tereyağı (kıym için)

Süleymaniye Çorbası Yapılışı

Öncelikle, kıymayı ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, kıymanın suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra, büyük bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Havuç, kabak ve patatesi ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Ezilmiş sarımsağı da ekleyip, hafifçe kavurun. Unu ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimekleri ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak, önceden hazırladığınız kıymayı çorbaya ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.