Tarif Hakkında

Bu tarif, mantıya benzer lezzetli ve hafif bulgur köftesi yapımını anlatıyor. Klasik mantı tariflerine kıyasla daha hafif ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Malzemeleri kolayca bulunabiliyor ve yapımı oldukça pratik. Hem tadı hem de besleyici yapısıyla mutfağınıza yeni bir lezzet katacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes köfteleri çok sevecek. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Hazırlanışı oldukça kolay ve adım adım anlatımıyla herkes yapabilir. Siz de bu nefis tarifi deneyerek sofralarınıza farklılık katabilirsiniz.

Malzemeler

* 2 su bardağı köftelik bulgur* 2 yemek kaşığı irmik
* 3 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 su bardağı domates sosu
* 1 adet büyük diş sarımsak
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Domates salçasını ilave edip bir süre daha pişirin. Ardından, köftelik bulguru, irmiği, unu, yumurtayı, karabiberi, tuzu, pul biberi ve kimyonu derin bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu bulgur karışımına ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bol suda haşlayın. Haşlanmış bulgur köftelerini domates sosuyla servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata da tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bulgur köftesi, yanında yoğurt, cacık veya çeşitli salatalarla servis edilebilir. Ayrıca, üzerine eritilmiş tereyağı veya kıyılmış maydanoz eklenerek sunulabilir. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz.