Kakiage Nedir?

Uzak Doğu mutfağından gelen kakiage, aslında çeşitli sebzelerin hafif bir hamurla kızartılmasıyla yapılan nefis bir yemektir. Bu tarifimizde, yerel malzemeleri kullanarak, daha tanıdık ve kolay ulaşılabilir bir kakiage deneyimi sunuyoruz. Farklı lezzetlere açık olanlar için mükemmel bir seçenektir. Hem hafifliği hem de doyurucu olmasıyla, her öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Özellikle sebze sevenler için enfes bir alternatif sunmaktadır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve kısa sürede lezzetli bir yemek sofranıza gelecektir. Deneyin ve kendiniz görün!

Malzemeler

* 1 adet kırmızı soğan (incecik doğranmış)
* 1 adet havuç (incecik doğranmış)
* 1 adet kabak (incecik doğranmış)
* 4 adet taze fasulye (incecik doğranmış)
* 1 adet taze soğanın yeşil kısımları (incecik doğranmış)
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı buzlu su
* 1 çimdik tuz
* Sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı

1. Öncelikle tüm sebzeleri ince ince doğrayın. Doğrama işlemi ne kadar ince olursa, kakiagenin kıvamı o kadar güzel olur.
2. Bir kapta unu, buzlu suyu ve tuzu iyice çırpın. Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde etmelisiniz. Buzlu su kullanmak, hamurun daha çıtır olmasını sağlar.
3. Hazırladığınız hamura doğranmış sebzeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Tüm sebzelerin hamura güzelce bulanması önemlidir.
4. Bol sıvı yağ koyduğunuz geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Yağ yeterince ısındığında, sebze karışımından kepçe ile alıp, tavanın üzerine bırakın. Her bir kakiageyi, kızartma sırasında sık sık çevirin.
5. Kakiageler altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Fazla kızartma, sebzelerin kurumasına neden olabilir.
6. Kızarmış kakiageleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
7. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz soya sosu veya teriyaki sos ile servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Kakiage'nizi, istediğiniz soslarla birlikte sıcak servis edebilirsiniz. Yanında pirinç pilavı veya erişte ile de harika bir uyum yakalayacaktır.