Nefis Bir Çorba Deneyimi

Ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek, pratik ve lezzetli bir sebzeli tavuk çorbası tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile kısa sürede hazırlayabileceğiniz enfes bir yemek seçeneği sunuyor. Her lokmasıyla içinizi ısıtacak bu çorbanın sırrı, taze sebzelerin ve kaliteli tavuk etinin mükemmel uyumunda gizli. İster öğlen yemeğinde, ister akşam yemeğinde, hatta hafif bir akşamüstü atıştırmalığı olarak da tüketebilirsiniz. Sıcacık bir kase çorba ile keyifli anlar yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Deneyin ve damak zevkinize göre baharatlarını ayarlayarak kendinize özgü bir lezzet yaratın. Afiyet olsun!

Malzemeler

Bu pratik sebzeli tavuk çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabiliyor. İşte ihtiyacınız olanlar:
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy havuç (küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy patates (küp doğranmış)
* 3-4 su bardağı su (veya tavuk suyu)
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* ½ çay kaşığı karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un (tereyağı ile birlikte beyaz sos yapımında kullanılacak)

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayın. Daha sonra orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyip tavukları hafifçe kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından üzerine 3-4 su bardağı su (veya tavuk suyu) ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte, tavuklar yumuşayana ve sebzeler pişene kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun. Bu karışımı çorbaya azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Çorbanın kıvamını ayarlamak için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif İpuçları

Çorbanıza farklı sebzeler ekleyerek (örneğin, bezelye, yeşil fasulye, mısır) daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. İsterseniz çorbanızı daha lezzetli hale getirmek için taze veya kuru otlar (maydanoz, dereotu, kekik) kullanabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine ince doğranmış taze maydanoz ekleyebilirsiniz. Dilerseniz çorbanızı krema veya yoğurt ekleyerek daha zengin ve kremalı bir kıvam elde edebilirsiniz.