Tarif Hakkında

Yaz aylarının vazgeçilmez hafif yemeği kabak yemeği tarifiyle karşınızdayız! Arzuya göre pirinç ilave ederek daha doyurucu hale getirebileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Kuru nane, yemeğinize ayrı bir aroma katacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tadı çok sevecek. Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir seçenek arayanlar için ideal bir yemektir. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet dereotu

Hazırlanışı

Öncelikle, kabakları yıkayıp küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da incecik doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, doğranmış kabakları ilave edin. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Domates salçasını da ekleyip karıştırın. Pirinç kullanıyorsanız, bu aşamada pirinci de ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberi ilave edip, sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Piştikten sonra, üzerine doğranmış dereotunu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Servis Önerileri

Kabak yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz. Dilerseniz, üzerine bir kaşık zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Kuru nane, yemeğinize farklı bir lezzet katacaktır.