Tarif Hakkında
Akşam yemeklerinde hafif ve doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal olan bu bal kabaklı çorba, antioksidanlar açısından zengin ve oldukça besleyici. Hazırlaması kolay, tadı ise enfes! Bu tarifle hem lezzetli bir yemek yiyebilir hem de vücudunuzu besleyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir çorba tercih ediyorsanız daha az su kullanabilirsiniz. Ayrıca, isteğe bağlı olarak üzerine taze otlar veya bir kaşık yoğurt ekleyerek sunabilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu lezzete bayılacaklar.Malzemeler
* 1 adet orta boy soğan* 1 adet orta boy havuç
* 400 gr bal kabağı (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 4 su bardağı su veya sebze suyu (kıvama göre ayarlanabilir)
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Ardından bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğan ile havucu yumuşayana kadar orta ateşte kavurun.2. Küp doğranmış bal kabaklarını tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
3. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.
4. Tencereye 4 su bardağı su veya sebze suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bal kabağı yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
5. Çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin veya çorbayı istediğiniz kıvamda bırakabilirsiniz.
6. Hazırladığınız bal kabaklı çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!