Bu tarifle hazırlayacağınız patso çorbası, hem damak tadınıza hitap edecek hem de vücudunuza iyi gelecek. Hafif yapısıyla her mevsim tüketebileceğiniz bu çorba, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabilir. Hazırlaması ise oldukça pratik. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu şifalı çorbayı mutlaka denemelisiniz. Besleyici ve lezzetli yapısıyla gününüze sağlık ve enerji katacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bir tarif!
Malzemeler
* 2 adet küçük boy patates * 2 adet küçük boy domates * 1 adet orta boy soğan * 1 adet büyük diş sarımsak * 1 çay kaşığı (silme) sarımsak tozu * 2 yemek kaşığı un * 4 yemek kaşığı yoğurt * 1 çay kaşığı tuz * 1 litre su * 1 yemek kaşığı tereyağı * 5 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 adet yumurta
Hazırlanış
Öncelikle, patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince kıyın. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Ardından doğranmış patatesleri ve domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra sarımsak tozunu ve tuzu ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirmeye devam edin. Çorbayı mikserden geçirin veya püre haline getirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Son olarak yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Patso çorbanız servise hazır!
Servis Önerileri
Patso çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya kıyılmış taze maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!