Tarifin Faydaları

Bu enfes tel şehriye çorbası tarifi, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklara karşı direncinizi artırır. Hasta olma eğilimindeyseniz, vücudunuzun mikroplardan arınmasına yardımcı olabilir. Sıcak ve besleyici yapısıyla soğuk algınlığına veya grip belirtilerine iyi gelir. Çorbanın içindeki domates, C vitamini açısından zengindir ve antioksidan özelliğiyle bilinir. Maydanoz ise, vücudun detoks sürecine katkıda bulunur. Bu çorba, özellikle kış aylarında tüketildiğinde vücudu destekler ve iyi hissetmenizi sağlar. Pratik ve hızlı hazırlanması ise bir diğer avantajıdır. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir.

Gerekli Malzemeler

- 3/4 su bardağı tel şehriye- 2 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış Aşamaları

1. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Domates salçasını ekleyip hafifçe kavurun. Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, şehriyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) orta ateşte pişirin. Son olarak, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. 1-2 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!