Tarif Hakkında

Her mevsimde bulunan taze sebzelerle hazırlayabileceğiniz bu sebze çorbası tarifi, hem besleyici hem de düşük kalorili bir başlangıç yemeği sunuyor. Hafif yapısıyla damak zevkinizi şenlendirirken, vücudunuza da gerekli vitaminleri sağlayacaktır. Çorbanın terbiyesi ise, ona eşsiz bir kıvam ve lezzet katıyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Pratik hazırlanışı ile zamanınızın kıymetini biliyor ve sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsanız, bu tarif tam size göre. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifle paylaşabileceğiniz, doyurucu ve sağlıklı bir seçenek. Tarifimizde kullanılan sebzeleri kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 2 adet havuç (küçük doğranmış)
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (küçük doğranmış)
  • 1 adet kereviz sapı (küçük doğranmış)
  • 1 adet kabak (küçük doğranmış)
  • 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su

Terbiye İçin:

  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle, geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. İnce kıyılmış kuru soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından, küçük doğranmış havuç, kırmızı biber, kereviz ve kabakları ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Taze soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırın. 6 su bardağı suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra, çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Terbiye için, yoğurdu, unu ve tuzu bir kapta iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın. Çırpılmış yumurta sarısını yavaşça yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş terbiyeyi ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!