Muhteşem Limon Soslu Blondie

Tereyağı ve vanilya kokusuyla damağınıza bayram yaşatacak, hafif nemli içiyle büyüleyen bu blondie tarifi, küçükten büyüğe herkesin favorisi olacak. Hafif tatlılığı ve ferahlatıcı limon sosuyla mükemmel bir uyum yakalayan bu tarif, mutlaka denemeye değer. Hazırlaması oldukça pratik olan bu lezzetli tatlıyı, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin yıldızı yapabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes limonlu soslu blondie'ye bayılacaklar. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu tarif, fırından çıktığı andan itibaren mis gibi kokusuyla evinizi dolduracak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Blondie Hamuru

* 115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 215 gram toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1/2 paket kabartma tozu
* 130 gram un
* 140 gram beyaz çikolata (küçük parçalar halinde)

Malzemeler: Limon Sosu

* 2 adet limon (suyu ve rendelenmiş kabuğu)
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı su

Hazırlanışı

1. Öncelikle, blondie hamurunu hazırlayalım. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu una ekleyip eleyin ve karışıma yavaşça ekleyin. Unu tamamen karıştırdıktan sonra, küçük parçalar halinde kırdığınız beyaz çikolatayı da ekleyin ve hafifçe karıştırın.
2. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve unlanmış kare bir fırın tepsisine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın.
3. Limon sosunu hazırlamak için, bir tencerede limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, şekeri, nişastayı ve tereyağını karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kıvam alıncaya kadar pişirin. Yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak, suyu da ekleyin ve karıştırın.
4. Soğuyan blondie'nin üzerine limon sosunu dökün ve iyice yayın. Soğuması ve sosun blondie'ye iyice işlemesi için buzdolabında birkaç saat bekletin. Afiyet olsun!