Nefis Çıtır Kanat Hazırlama

Protein ihtiyacınızı karşılayacak, mangal tadında enfes bir çıtır kanat tarifiyle karşınızdayız! Bu pratik tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Tavuk kanatlarını güzelce temizledikten sonra, baharatların lezzetini iyice içlerine çekmeleri için en az 30 dakika marine etmeniz önerilir. Marine işlemi sırasında kanatları birkaç kez çevirerek baharatların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Fırında pişirme süresini kanatların boyutuna ve fırınınızın ısısına göre ayarlamanız gerekebilir. Kızarmış ve çıtır çıtır bir sonuç elde etmek için, fırın tepsisine yağlı kağıt sermeniz faydalı olacaktır. Pişirme esnasında kanatları birkaç kez kontrol ederek, altın sarısı rengini alıp almadıklarına bakabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 paket tavuk kanat* 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı biberiye
* 2 damla limon suyu
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanış

Öncelikle tüm baharatları ve diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra temizlediğiniz tavuk kanatlarını bu karışıma ekleyerek, her bir kanadın baharatlarla iyice kaplanmasını sağlayın. En az 30 dakika, daha da iyi bir sonuç için 1-2 saat buzdolabında marine edin. Marine ettikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana ve içleri iyice pişene kadar pişirin. Pişme süresi kanatların boyutuna göre değişebilir, bu yüzden ara sıra kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Pişen kanatları fırından çıkarıp servis edebilirsiniz. İsterseniz yanına patates kızartması veya salata da ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Bu lezzetli çıtır kanatları sıcak olarak servis etmenizi öneriyoruz. Yanında patates kızartması, salata veya farklı soslarla birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!