Muhteşem Bir Pirinç Pilavı Tarifi

Et yemeklerinizin yanında mükemmel bir uyum yakalayacak, enfes bir sarımsaklı ve mantarlı pirinç pilavı tarifiyle karşınızdayız. Sarımsak ve mantarın eşsiz aromasıyla damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak bu tarif, pratikliğiyle de gönlünüzü çalacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pilav, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de özel gün sofralarınızda şık bir sunum sağlayacaktır. Malzemeler oldukça basit ve her mutfakta kolaylıkla bulunabilecek türden. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar!

Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı pirinç* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 50 gram tereyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak* 400 gram taze veya dondurulmuş mantar* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 litre su (pilavın cinsine göre ayarlanabilir)

Pilavın Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından, ince kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar daha kavurun. Temizlenmiş ve doğranmış mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Yıkanmış pirinci tencereye ilave edip, birkaç dakika kavurun. Tuzunu ekleyip, üzerine kaynar suyu dökün. Suyun tamamı emilene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişirme süresi pirinç çeşidine göre değişebilir, bu nedenle pilavı arada karıştırarak kontrol etmeniz önerilir. Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!