Muhteşem Bir Lezzet: Mavi Kelebek Çayı Güllacı

Bu tarifle, mavi kelebek çayının büyüleyici rengini ve eşsiz aromasını, geleneksel güllaç tatlısıyla birleştiriyoruz. Sonuç ise, damağınıza ve gözünüze hitap eden, unutulmaz bir lezzet şöleni. Hafif tatlılığı, mavi kelebek çayının mis kokusu ve gevrek cevizlerin uyumu, bu tatlıyı özel kılıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizde veya sevdiklerinizi şımartmak istediğiniz anlarda mükemmel bir tercih. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Deneyin ve kendiniz görün! Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 yemek kaşığı mavi kelebek çayı* 1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 5-6 adet güllaç yaprağı
* 2 çay kaşığı vanilin
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, mavi kelebek çayını sıcak suda demleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra, sütü ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynayan süt-şeker karışımına, demlenmiş mavi kelebek çayını ekleyin ve karıştırın. Vanilyayı da ilave edip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta, güllaç yapraklarını soğuk suya batırıp yumuşatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını, mavi kelebek çayı aromalı süt karışımına batırın. Bir servis tabağına, ıslatılmış güllaç yapraklarını üst üste dizin. Üzerine bolca dövülmüş ceviz serpin ve buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.