Nefis Kolay Poğaça Tarifi
Çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak, lezzetli ve pratik bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes poğaça, mayasız yapısıyla zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Hazırlığı oldukça kolaydır ve kısa sürede sıcacık poğaçaların tadına varabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Yumuşacık iç yapısı ve çıtır dış yüzeyi ile mükemmel bir uyum yakalayan bu poğaçayı mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilen malzemelerden oluşmaktadır. Deneyen herkese afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
- 70 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 5 yemek kaşığı susam
- 5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu, tuzu ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmayın.2. Hazırladığınız hamuru istediğiniz şekli verin. Yuvarlak veya üçgen şeklinde şekillendirebilirsiniz.
3. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile çörek otu serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
5. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!