Nefis Bir Lezzet: Kakaolu Puding Dolgulu Mini Pavlovalar

Pratik bir tatlı arayışında olanlar için harika bir tarif! Hazırlaması oldukça kolay olan bu mini pavlovalar, kakaolu puding dolgusuyla damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hem görsel olarak şık, hem de lezzet olarak enfes olan bu tatlıyı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İçerisindeki kakaonun yoğunluğu ve pudingin kremamsı yapısı mükemmel bir uyum sağlıyor. Tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşamlarınızda keyifle tüketebileceğiniz bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için mutfakta acemi olanlar bile rahatlıkla yapabilir. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Puding ve Pavlova İçin

Puding Malzemeleri:

* 1 paket kakaolu puding
* 3 su bardağı süt

Pavlova Malzemeleri:

* 5 adet yumurta beyazı
* 1 + ¾ su bardağı toz şeker
* ½ çay kaşığı toz kakao

Malzemeler: Sunum İçin

* 1 paket bitter çikolata (süsleme için)
* 1 kase taze meyve (çilek, böğürtlen, ahududu gibi) (süsleme için)

Hazırlanışı: Adım Adım Mini Pavlova Tarifi

Öncelikle, kakaolu pudingi paket üzerinde belirtilen talimatlara göre hazırlayın. Pudingin iyice soğumasını bekleyin. Daha sonra, yumurta beyazlarını mikserde çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıvam yoğunlaşana kadar çırpmanız gerekiyor. Ardından, ½ çay kaşığı kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, fırın tepsisine küçük yuvarlaklar halinde sıkın. 100 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan mini pavlovaların içini pudingle doldurun. Üzerini eritilmiş bitter çikolata ve taze meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun!