Nefis Mini Bal Kabağı Dolması
Tam mevsiminde hasat edilen mini bal kabağı ile hazırlanan bu nefis dolma tarifi, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak. Sebze ağırlıklı, sağlıklı ve doyurucu bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Her lokmada damağınıza yayılan enfes tatlar, sizi büyüleyecek. Hazırlık aşamaları oldukça pratik ve kolaydır. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeler oldukça yaygın ve bulması kolaydır. Özellikle sonbahar aylarında sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi hemen deneyin!Malzemeler ve Hazırlık
Bal Kabağı Hazırlığı: 4 adet mini bal kabağı iyice yıkanır ve sapları kesilir. 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile ovulur. Hazırlanan bal kabağı, fırın tepsisine dizilir.Dolgu Malzemeleri: 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet ince kıyılmış soğan, 20 adet çiğ badem (büyük parçalar halinde), 300 gram küçük doğranmış kültür mantarı, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 su bardağı baldo pirinç, 2 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1/4 demet ince kıyılmış dereotu kullanılır. Öncelikle soğanlar zeytinyağında kavrulur. Daha sonra mantarlar, bademler, kuşüzümü eklenerek birlikte kavrulmaya devam edilir. Baharatlar eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Ardından pirinç, sıcak su ve nar ekşisi ilave edilerek karıştırılır ve bal kabağın içine doldurulur.