Nefis Mini Cheesecake
Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir limonlu cheesecake tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, bireysel porsiyonlarda hazırlandığı için hem sunumu kolaylaştırıyor hem de doğru miktarda lezzeti garantiliyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu mini cheesecake'ler, özel günlerinizin yanı sıra hafta sonu kahvelerinize de eşlik edebilir. İster sevdiklerinizi şımartmak, ister kendinize küçük bir ödül vermek için, bu tarif tam size göre. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve pişirme süreci de oldukça kısa sürüyor. Deneyin ve mutfağınızdaki sihirli dokunuşunuzu gösterin! Afiyet olsun!Malzemeler: Alt Taban
* 1 paket yulaflı bisküvi* 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Malzemeler: Cheesecake Karışımı
* 400 gram labne peyniri* 200 gram krema (çırpılmış)
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
Malzemeler: Limonlu Süsleme
* 1,5 su bardağı toz şeker* 1 adet limon (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
* 1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanış
1. Öncelikle yulaflı bisküvileri bir mutfak robotunda veya poşet içinde toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, küçük kalıplara (muffin kalıpları ideal) eşit olarak paylaştırın ve parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın.2. Labne peynirini, çırpılmış kremayı, vanilyayı, nişastayı, unu, yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde edilene kadar mikserden yardım alabilirsiniz.
3. Hazırladığınız cheesecake karışımını bisküvi tabanlarının üzerine eşit şekilde paylaştırın.
4. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Şeker, limon suyu ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
5. Fırını 170 dereceye önceden ısıtın. Hazırlanan mini cheesecake'leri 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve üzerini limonlu karışım ile süsleyerek servis edin.