Minik Kruvasan Tarifimiz

Bu tarifle, hem görsel açıdan şık hem de damak zevkinize hitap eden enfes minik kruvasanlar hazırlayacaksınız. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Malzemeler az, lezzet ise bir o kadar fazla! Aileniz ve misafirleriniz bu enfes atıştırmalıklarla büyülenecekler. Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde veya özel günlerinizde gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Elbette, dilediğiniz zaman kendiniz de keyifle tüketebilirsiniz. İşte size, mutfağınızda kolaylıkla yapabileceğiniz, pratik bir kruvasan tarifi.

Gerekli Malzemeler

* 4-5 adet milföy hamuru
* 1-2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (veya tercih ettiğiniz bir iç malzeme)
* 1 adet yumurta sarısı (fırçalamak için)
* 1 tatlı kaşığı şeker (üzerine serpmek için)

Hazırlanış Aşamaları

1. Milföy hamurlarını çözündürün. Her bir hamuru üçgen şeklinde kesin. Üçgenin geniş kenarına sürülebilir çikolatayı sürün. Daha sonra, geniş kenardan başlayarak rulo yapın. Ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve şekeri çırpıp, kruvasanların üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Pişen kruvasanları fırından çıkarıp, ılıdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız minik kruvasanları, dilerseniz pudra şekeri, çikolata sosu veya meyve soslarıyla süsleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.