Hızlı ve Pratik Bir Lezzet: Patates Çanakları

Çat kapı gelen misafirler için ideal bir atıştırmalık arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Patates çanakları, hem çay saatlerinde hem de kahvaltılarda keyifle tüketilebilecek, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir seçenektir. Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, mutfakta vaktiniz kısıtlı olduğunda bile kurtarıcı olacaktır. Hem pratik hem de doyurucu olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız da bu enfes tadı çok sevecekler. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için, çocuklarınızla birlikte de hazırlayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler her yerde kolayca bulunabilen malzemelerdir.

Gerekli Malzemeler

Sebzeler:

* 3 adet orta boy patates* 4-5 adet orta boy havuç
* 1 demet taze maydanoz (ince kıyılmış)

Sos İçin:

* 1 kase (yaklaşık 200 gr) yoğurt
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tutam kuru nane

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patatesleri ve havuçları yıkayıp soyun. Daha sonra küp küp doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve doğranmış sebzeleri yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeler piştikten sonra süzün ve bir kenara alın. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak, tuz ve kuru nane'yi iyice karıştırın. Haşlanmış sebzelere yoğurtlu karışımı ve sıvı yağ ile salçayı ekleyin. Son olarak, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız patates çanaklarını servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!